Livestream op uw eigen website

Waarom een video livestream laten zien op de eigen website? Dit kan immers ook met Youtube of ander social media kanaal. Of deze met embedding opnemen op uw pagina.
Dat is inderdaad mogelijk, maar het heeft de voorkeur uw livestreams professioneel te laten uitvoeren in de eigen online omgeving.

Livestream op eigen website zonder onderbreking en andere belemmeringen

Voordelen van het plaatsen van de livestream op uw site met een eigen distributiekanaal:

  • geen advertenties voor, tijdens en na de video
  • bezoeker blijft binnen de site, ook bij weergave in volledig scherm
  • eventuele muziek, ook in de achtergrond te horen, beëindigt niet de uitzending

Bij streamen naar de eigen website, zijn sponsor uitingen en corporate branding mogelijk, zonder restricties van de social media platforms.

Onze livestreams zijn perfect passend voor uw website

Onze livestreams zijn responsive. Dit houdt in dat het video venster zich perfect aansluit op de layout van de website.  Bekijk hier de voorbeelden. De video blijft altijd binnen de kolom van de webpagina en het scherm van de smartphone. Bij Youtube bijvoorbeeld, is dat vaak niet zo. Ook de kleurstelling van de livestream kunnen we aanpassen aan het design van uw website.

Beschikbare capaciteit

Andere kenmerken van livestreams door Live Media zijn dat de afspeelkwaliteit zich automatisch aanpast aan de beschikbare internetverbinding en dat het bezoekersverkeer niet via uw eigen site verloopt. Zo raakt deze niet overbelast door een plotselinge bezoekerspiek. Beschikt uw website niet over de juiste layout of capaciteit, dan kunnen we een aparte webpagina maken voor uw evenement en de livestream.

Aftermovie of Webvideo

Van de live video productie wordt standaard een opname gemaakt, in meerdere formaten. Deze kunnen we na afloop laten zien in hetzelfde afspeelvenster als die van de livestream, u hoeft daar niets voor aan te passen. Ná het evenement zijn de live opnamen te monteren naar een webvideo of aftermovie. Dit is een korte montage als sfeerimpressie voor de website of social media, hiermee kunt u dan weer belangstelling wekken voor een volgende editie van uw evenement.

Alles inclusief

In het basistarief zijn genoemde voorzieningen inbegrepen. Inclusief het dataverkeer, multi-bitrate transcoding en integrale video opname, beschikbaar op uw site voor minimaal 1 jaar. Voor de eventuele video montage achteraf, bieden we graag een offerte aan.