Opties

Extra mogelijkheden bij onze livestreams

Wanneer de livestream via onze eigen servers wordt uitgezonden, zijn er diverse extra opties mogelijk. Deze vergroten de interactie tussen online kijkers en publiek op locatie.
Hieronder een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Livestream afschermen met toegangscode

Soms is het niet gewenst de livestream uitzending publiekelijk weer te geven, wat we oplossen door een toegangscode te laten invullen.
Er zijn dan twee mogelijkheden:

  1. Een algemene toegangscode, die voor elke kijker hetzelfde is. Deze optie is zonder meerprijs.
  2. Gebruikersnaam/wachtwoord combinaties die voor iedereen uniek zijn. Er wordt dan voorkomen dat codes worden uitgewisseld. Dit is mogelijk met een vooraf opgestelde lijst van mogelijke kijkers, óf door deze zichzelf te laten registreren.

Betaalfunctie

Een verdere uitbreiding is de mogelijkheid om de kijker te laten betalen voor de livestream. Dit is niet voor alle uitzendingen geschikt, immers het aantal kijkers kan sterk teruglopen door de “betaalmuur”. Voor evenementen waar een toegangsprijs voor wordt gehanteerd, kan het echter redelijk zijn ook voor de livestream een gepaste bijdrage te vragen.

Een betaalfunctie moet in combinatie met een unieke toegangscode. Anders zou er opnieuw afgerekend worden bij verversen van het browser scherm.
De betaling voor de livestream is mogelijk via uw eigen website. De toegangscode wordt dan gegenereerd via een eenvoudige koppeling met ons systeem.

Maar ook wij kunnen de verrekening voor u uitvoeren. Om te voldoen aan de AVG/GDPR loopt onze betaalfunctie via een Nederlandse paymentprocessor (betalingsverwerker).

Met deze is het mogelijk om met Ideal af te rekenen, maar ook het Belgische equivalent Bancontact of het Duitse Sofortbanking.

Nieuw: we kunnen nu ook afrekenen met Apple Pay. Een snelle, eenvoudige betaal methode die minder als belemmering zal worden ervaren om de livestream te kunnen zien.

Vraag ons om de volledige lijst met betaalmogelijkheden en de tarieven daarvoor.

Livestream weergeven op de locatie zelf

We kunnen de uitzending ook ter plaatse laten zien via beeldschermen of projectie. Bijvoorbeeld om de bezoekers beter zicht te geven over wat er in de zaal gebeurt. Of om buiten de zaal te kunnen meekijken. Zie beeldschermverhuur.eu

Voor grotere evenementen met sessies in verschillende ruimten, is dit de manier om iedereen betrokken te houden bij het centrale programma en de keynote speakers.

Het is mogelijk tekst te projecteren over het beeld, met mededelingen of programma-aanwijzingen.

Live titeling

Met live titeling kunnen we de naam van elke spreker in beeld zetten en bijvoorbeeld de organisatie waar deze vandaan komt. Maar ook andere titels zijn mogelijk, zoals het duidelijk aangeven van programma onderdelen en bijvoorbeeld een pauze aankondiging.

Talent view en aftelklok

De “talent view” is een weergave van de uitzending via een afkijk monitor voor op het podium. Bij uitzenden naar Facebook, kunnen we ook likes en comments laten zien, zodat de presentator een indruk krijgt van de online activiteit.

Over het monitor beeld is een aftelklok te projecteren, om het einde van de spreektijd aan te geven. Deze speakers countdown timer kan natuurlijk ook zelfstandig worden weergegeven zónder de livestream op de achtergrond.

Mogelijkheid voor reageren bij de livestream

Bij Facebook Live is de mogelijkheid van commentaar geven standaard aanwezig, mits de kijker is ingelogd via een actief account. Ook bij livestreaming naar uw corporate website kunnen we dit toevoegen

Houdt er wel rekening mee dat de commentaar mogelijkheid veel meer ruimte op een webpagina vraagt dan alleen een livestream. Het is beter hier een aparte pagina voor aan te maken. Ook kunnen wij dit voor u verzorgen.
Bij embedding op de eigen website krijgt de kolom met de livestream een variabele lengte vanwege de reacties daaronder. Daarom is het beter niet meer iets hieronder te plaatsen.

Het is verstandig het commentaar bij te sturen wanneer er vervelende opmerkingen worden gemaakt, door zelf ook actief deel te nemen. Modereren door reacties eerst goed te keuren alvorens te plaatsen kan ook, of om niet passend commentaar vervolgens weg te halen.

"Polling", online voting en hybride interactie

Polling is kort gezegd het vragen stellen aan de zaal, en de antwoorden automatisch in percentages weergeven. Dit om de betrokkenheid van en interactie met het publiek te vergroten en de presentatie levendiger te maken.

Vroeger werden daar “stemkastjes” voor gebruikt, tegenwoordig gaat dit vaak via de eigen smartphone. Daardoor kan ook de online kijker naar de livestream hieraan meedoen. Waardoor “online” en “offline” geïntegreerd wordt.

Er bestaan verschillende systemen om deze oude stemkastjes te vervangen. Ook de Livemedia applicatie biedt daar mogelijkheden voor. En heeft als voordeel dat niet per gebruiker een bedrag is af te rekenen, zoals elders vaak het geval is.

Dit voorbeeld van verbinding en interactie tussen online kijkers en aanwezig publiek is het kenmerk van een hybride event. Een eenvoudige vorm is al om online commentaar op te nemen als programma onderdeel en gestelde vragen te laten beantwoorden door de presentator op het podium.

Maatwerk voor úw hybride event

Zoekt u een voorziening waar wij nog niet aan hebben gedacht? Vraag het ons!

Toevoegingen zijn soms eenvoudig te realiseren binnen onze Livemedia applicatie. En anders is het een uitdaging om dit voor u mogelijk te maken.